Kyläsuunnistus-tapahtumassa  tutustuttiin Kuohijoen kylään iloisin mielin hienossa kesäsäässä


”Kuohijoen kyläsuunnistus” 11.6.2022 oli kansallisen Avoimet Kylät-päivän tapahtuma, jossa kahden tai useamman hengen joukkueena kierrettiin kävellen Kuohijoen kylän alueella oleva rastit. Rastien kiertämiseen sekä rastitehtävien pohtimisiin oli varattu aikaa noin tunti. Joukkueita lähti matkaan klo 12:30 alkaen ja viimeinenkin joukkue oli takaisin maalissa Veparilla 14:10. Rasteilla olleet kysymykset tutustuttivat suunnistajat Kuohijoen kyläyhteisöön sekä kylän mielenkiintoisiin paikkoihin. Kuohijoen kyläsuunnistuksen kartta sekä rastitehtävät vastauksineen löytyvät tekstin alapuolella olevasta olevasta linkistä.

Kuohijoen Kyläsuunnistukseen osallistui kymmenen joukkuetta: M&M, Kuhano, Team Wallin, Hämeen hitain, Susiklubi, Laukuniemi, Team Avus, Kukura, Kipparit ja Aurinkoharju. Joukkueessa oli yleensä kaksi henkilöä, mutta matkaan lähdettiin myös isommalla ryhmällä. Mukana oli mm. kahden aikuisen ja neljän lapsen joukkue, joten perheen kanssakin osallistuttiin. Yhteensä noin 30 henkilöä kiersi ratkomassa Kuohijoen kyläsuunnistuksen rastitehtäviä. Suunnistajat olivat sekä Kuohijoen kyläläisiä että vapaa-ajan asukkaita. Ulkopaikkakuntalaisten tietämys Kuohijoesta osoittautuikin yllättävän hyväksi. Suurimman pistemäärän rastitehtävistä sai joukkue ”Hämeen hitain” Porraskoskelta, joka sai 24 pistettä maksimipistemäärästä 25. Kolmen parhaan joukkueen tulokset ovat tässä:

1. Joukkue "Hämeen hitain", pistemäärä 24
2. Joukkue "Team Avus", pistemäärä 23
3. Joukkue "Susiklubi", pistemäärä 22

Kylätalo Veparilla sai nauttia ravintolan monipuolisista antimista, jotka ravintolapäällikkö henkilökuntineen oli vieraille valmistanut. Ja mikäpä oli viettää aikaa Veparilla mukavassa seurassa, kun sai ulkopöydissä nauttia ravintolaherkuista ja kauniista kesäpäivästä. Suunnistajien lisäksi Veparilla kävi klo 12-16 useita kymmeniä henkilöitä seuraamassa tapahtumaa, tutustumassa taloon ja ihmisiin sekä ihan vaan nauttimassa tunnelmasta.

Osallistujilta saatu palaute oli lähes yksinomaan positiivista. Erityisenä huomiona mainittiin Tuliharjun kauniit maisemat ja siistit kuntopolut sekä Kuohijoen monipuoliset kuntoilu- ja urheilupaikat.

Kuohijoen kyläsuunnistus -tapahtuman erittäin onnistuneista käytännön järjestelyistä vastasivat Asta Miettinen (ravintolapäällikkö), Leo Vuorinen (ratamestari), Sinikka Peura (viestintäpäällikkö), Heikki Miettinen (huoltopäällikkö) sekä Tarja Virtanen (pääsihteeri). Kiitos kaikille järjestelyissä mukana olleille.

Terveisin

Arska Virtanen
Kilpailun johtaja